4 personen : 2 kippenfilets – 1 tomaat per persoon – 1 bolletje Buffel Mozzarella
200 g risotto rijst – sjalot of ui - groentebouillon – 50 g parmezaanse kaas – boter –
- Bak een kipfilet en snij in schijfjes
- Pel de tomaat (tomaten schiller ) en snij in plakken, kruid met peper en zout en olijfolie
- Buffel mozzarella in schijfjes snijden en kruiden met peper en zout en olijfolie
- Risotto: Stoof een fijngesnipperde ui of sjalot in olie en breng er de risotto rijst bij (korte ronde korrel)
- Roer tot alles glanst, blus met groentebouillon en blijf roeren. De vloeistof mag bijna helemaal opgeslorpt worden.
- Kruid met kerriepoeder. Breng op smaak.
- (Risotto mag kleven en papperig zijn maar niet overgaar zijn, dan kleeft het te veel. )
- Deze risotto kan afgewerkt worden met een klontje echte boter en parmezaanse kaas
- - Garneer het bord met een torentje van tomatenschijfjes afgewisseld met schijfje mozzarella, werk af met basilicum of bieslook. Leg enkele hoopjes rijst met daarop een schijfje parmezaanse kaas (dunschiller gebruiken)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten