5 eierdooiers – 150 g suiker - 200 g fondant chocolade – 5 dl volle melk – 2.5 dl volle room – 1 soeplepel glycerine (vetstof om de ijsroom schepbaar te houden)
- Klop de dooiers in een kom met de suiker tot een ruban (wordt wit en dikker)
- Breng op het vuur de chocolade en melk bij de ruban (roer los met een garde)
- Laat binden tot 85°C (crème Anglaise) blijf roeren met een spatel
- Neem van het vuur voor het kookt, blijf wat roeren en voeg de room erbij
- Laat koelen. Draai in de ijsmachine
- Geen ijsmachine: werk dan met room ipv melk
|
suiker zo vlug mogelijk los roeren |
|
een ruban kloppen |
|
ruban verdubbeld en dikker |
|
chocolade en melk toevoegen |
|
chocolade laten smelten tot 85°C |
|
room van het vuur toevoegen - laten koelen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten