donderdag 18 augustus 2011

Chocoladeijsroom


5 eierdooiers – 150 g suiker - 200  g fondant chocolade – 5 dl volle melk – 2.5 dl volle room – 1 soeplepel glycerine (vetstof om de ijsroom schepbaar te houden)


  •         Klop de dooiers in een kom met de suiker tot een ruban (wordt wit en dikker)   
  •        Breng op het vuur de chocolade en melk bij de ruban (roer los met een garde)  
  •          Laat binden tot 85°C (crème Anglaise) blijf roeren met een spatel
  •          Neem van het vuur voor het kookt, blijf wat roeren en voeg de room erbij
  •         Laat koelen. Draai in de ijsmachine
  •     Geen ijsmachine: werk dan met room ipv melk 


suiker zo vlug mogelijk los roeren 
een ruban kloppen 


ruban verdubbeld en dikker 

chocolade en melk toevoegen 

chocolade laten smelten tot 85°C


room van het vuur toevoegen - laten koelen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten