maandag 25 juli 2011

Exotische salsa met kort gebakken tonijn


Exotische salsa met kort gebakken tonijn

6 personen : 1 mango - 1  papaja – ½  komkommer - 3 tomaten - 1 ui - ½ chilipeper - 2 lep olijfolie – pijnboompitten – fijn gemengde sla
- 300 g tonijn – peper - pimentpeper - grof zeezout – rozemarijn – peterselie

-   Snijd de mango, papaja en  komkommer geschild en ontpit in brunoise
-    tomaten geschild en ontpit en ui in brunoise
-    Meng er de fijn versnipperde chilipeper en olijfolie onder.
-   Bak de pijnboompitten in olijfolie, kruid met peper en zout.

-    Kruid de tonijn met peper. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak daarin de vis heel kort aan alle kanten.
-    Snijd de tonijn in 12 gelijke stukken
-   Verdeel de versnipperde sla besprenkeld met olie en pz over glaasjes of in kleine diepe  kommetjes
-   Verdeel de salsa en leg er de tonijn op.

Ø  Variatie met scampi of garnalen of gerookte vissoorten,
 kip kan ook lekker zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten