zaterdag 22 februari 2014

Bosbessen of frambozen cheesecake met biscuitkoekjes bodem






16 stuks: 100 g boter – 100 g amandelpoeder - 250 g biscuitjes (boudoirs)

Vulling : 200 g witte chocolade - 250 ml slagroom-  200 g roomkaas - 1 zakje vanillesuiker – 6 g gelatine blaadjes 
Topping: 250 g frambozen of bosbessen (diepvries of vers) of coulis - 2 el suiker - 2 el citroensap – 2 blaadjes gelatine totaal  6 g


  •  Bekleed een springvorm met bakpapier (klem vast tussen de rand en de bodem)
  • Verkruimel de koekjes (bijvoorbeeld in de keukenmachine of deegrol en koekjes in plastiek zak).
  • Smelt de boter en meng deze goed door de kruimels en amandelen
  • Doe het mengsel nu in de springvorm en verdeel het egaal over de bodem met de achterkant van een lepel. Of in individuele vormpjes.
  • Zet de springvorm daarna in de koelkast. 
  • Vulling : week 3 blaadjes gelatine koud water.
  • Klop in een kom de roomkaas met de vanillesuiker los.
  • Breek de chocolade in kleine blokjes. Smelt deze samen met 50 ml van de slagroom (au bain marie of in de magnetron). Los hierin de gelatineblaadjes.
  • Voeg de gesmolten chocolade aan de roomkaas toe.
  • Meng tot een mooi egaal mengsel.
  •  Klop nu de resterende slagroom stijf en voeg deze voorzichtig (lepel voor lepel) aan het roomkaasmengsel toe.
  • Giet het daarna in de springvorm en laat het in de koelkast helemaal opstijven (minimaal een uur).

  • Zodra de taart is opgesteven kun je verder met het maken van de topping
  • Week de resterende gelatineblaadjes in koud water.
  •  Doe de frambozen of bosbessen samen met de suiker en een klein beetje water in een pannetje en zet op het vuur. Laat eventjes koken.
  • Breng op smaak met het citroensap en eventueel met nog wat suiker. 
  • Kan ook met coulis van frambozen of ander fruit.
  • Wrijf met een spatel de saus door een zeef om alle pitjes te verwijderen.
  • Voeg dan de geweekte gelatineblaadjes toe, deze moeten direct smelten.
  • Laat de saus even afkoelen en giet daarna in de springvorm. 
  • Zet nu weer in de koelkast totdat ook de saus is opgesteven

  • roomkaas kan philadelphia of platte volle kaas of mascarpone 
  • Dit kan zeker een dag op voorhand bereid worden.



1 opmerking:

  1. hallo mimi
    deze taart heb ik nu al verschillende keren gemaakt en iedereen is er zot van. Ik zit nu terug aan de computer om 3 exemplaren af te drukken.
    Dikke proficiat met deze hele lekkere taart !!! groetjes van mimi uit waregem

    BeantwoordenVerwijderen