maandag 29 augustus 2011

Fruittaart op basis van zanddeeg met vulling van Banketbakkersroom

afgewerkt met kiwi, appel met schil, aardbeien in vier en geroosterde amandelschilfers




Zanddeeg
200g patisseriebloem – snuf zout – 70 g koude boter – 80 g suiker – 1 ei – 2 druppels vanille-essence of vanillestokje

-        Meng met de keukenrobot (de k haak gebruiken) bloem en zout in een kom, breng er de koude boter in blokjes bij, voeg suiker en ei en vanille-essence toe, laat draaien tot een homogene massa
-        Ook met de hand goed kneden tot de boter blokjes goed gemengd zijn.
-        Kneed het deeg tot een bal en verpak in plasticfolie, laat 30 minuten koelen
-        Rol het deeg uit, eventueel tussen plasticfolie  tot een ronde van  20 cm
-        Leg in een bakvorm, prik regelmatig in met een vork en  laat 30 minuten of langer koelen in de koelkast . (zodat de boorden niet zakken bij het bakken)
-        Bak 10 minuten op 180°C goudbruin. je kan er ook bakpapier op leggen (blind bakken) en daarop wat gedroogde erwten leggen, zodat de zijkanten niet naar beneden zakken bij het bakken.

Banketbakkersroom
120 g suiker – 5 dooiers  - 30 g maïsbloem  - 4 dl melk – 1 dl room – 1 vanillestok
-        Klop de dooiers op met de suiker
-        Warm de melk met de room samen met het dooiermengsel en de maïsbloem, roer zeer goed
-        Laat even koken, koel af in een  kom bedekt met plastiekfolie (de folie op de pudding leggen)
Afwerking : vul met de banketbakkersroom en garneer met fruit volgens het seizoen 


vanillestokken in twee snijden
zaadjes  gebruiken 
uitrollen, inprikken en koelen 
Vul de gebakken  taart met koude room
 garneer met fruit volgens het seizoen 
vers fruit volgens het seizoen 






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen