donderdag 20 februari 2014

Erwtensoep met bloedworst en eendenlever


6 personen : 2 uien - 500 g diepvries erwten - 1 l kippenbouillon - 1 dl culinaire room - bloedworst 1 stuk - eendenlever


  • snij de ui in grove brunoise, stoof aan 15 minuten met erwten in Thermomix - voeg een beetje kippenbouillon toe en laat 5 min koken. Mix op volle snelheid 30 seconden. (indien geen Thermomix door een zeef duwen na mixen met handmixer om erwten velletjes te verwijderen) 
  • voeg de rest van de kippenbouillon toe en room zodat de juiste dikte van de soep wordt gevonden. 
  • Proef, breng op smaak 
  • Bak de opengesneden bloedworst droog in een pan of in een oven van 200°C voor 1 uur
  • snij de rauwe eendenlever met een warm mes, bak de ganzenlever in een droge pan op hoog vuur kort,30 seconden. kruid met fleur de sel en peper. 
  • leg op keukenpapier 
  • vul een warm soepbord, garneer met eendenlever en bloedworst 
  • Feestelijke soep, weinig werk, mooi van kleur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten