zondag 28 april 2013

Ravioli met kastanje champignons en salie


4 personen: 
Pasta- 300 g Semola di grano Duro (De Cecco)- ook te koop bij de AVEVE
3 eieren - ½ koffielepel zout
Vulling -  500 g kastanjechampignons - 1 ajuin - 1 teentje look - 2 eetlepels olijfoli e- 50 g geraspte parmezaan- peper en zout
Saus- 50 ml olijfolie- 10 salieblaadjes
Voor de pasta
-      Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje
-      Doe de eieren in het kuiltje en voeg het zout toe
-      Kneed dit alles in ca. 5 min tot een soepel deeg
-      Wikkel een vochtige doek rond het deeg
-      Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur

Voor de vulling
-      Pel de ui en look. Hak fijn. Reinig de champignons en hak fijn
-      Doe de olijfolie in een pan en fruit de look en ui een 5-tal minuten
-      Voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout
-      Laat 15 minuten pruttelen en roer af en toe om. Laat afkoelen
-      Meng er de parmezaan onder en breng op smaak met peper en zout

Saus
-      Snij de salieblaadjes in reepjes
Doe de olie en salie samen in een potje
Laat 5 minuten op niet te hoog vuur pruttelen (zorg dat de blaadjes niet verbranden)

Afwerking:

-      Rol nu de pasta uit met een pastamachine.
-      Leg een beetje van de vulling in het midden, smeer in met water en vouw dicht 
  1.  leg op een droge   handdoek 

  •  druk de rand goed dicht.
  •  Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook
  •   Kook de ravioli in 3 minute
  • Dresseer de ravioli met de saliesaus
  • Serveer er eventueel versgeraspte parmezaan bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten