woensdag 7 augustus 2013

Bosbessen taart met vanille ijsroom




Ingrediënten - voor 6 personen
100 g boter  - 75 g suiker - 100 g havermout - 100g meuseli niet gesuikerd - 75 g bloem - 4 eetlepels culinaire room
400 g bosbessen - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels Maïzena




  • Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  • Laat de boter  smelten en meng er de suiker, havermout, meuseli en  bloem en room door. 
  • Giet 3/4 van het beslag in een taartvorm duw aan met de hand ook de boorden van 18 cm diam hoogte 1 cm
  • Meng de suiker en Maïzena en strooi dit mengsel uit op de bodem en  strooi er de bosbessen op. variatie met ander seizoenfruit 
  • Bedek met de restjes  van het beslag en bak de taart 20 minuten in de oven.

     Eet de taart warm of koud met ijsroom of vanillesaus

     lekker met bosvruchten thee 
bodem taart goed aanduwen  ook randen
bodem met suiker en maizena en beleg met fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten