zondag 2 november 2014

Quiche met tomaat, witloof, prei, kaas



Deeg : 200 g bloem - 100 g solo - peper en zout - kleine1 dl water koud - peper en zout 

Vulling  : 1 witloof - 1 prei - 12 stuks kerstomaat - peper en zout - 100 g gemalen kaas
3 eieren 
Deeg: breng alles samen in een mengkom van de kitchen aid, meng met de K haak tot een soepel deeg, soms water bijvoegen tot een samenhangend deeg 
rol het deeg uit, draai het regelmatig om op een met licht bestoven vlak
breng in een vorm van 24 diameter 
prik ik het deeg , laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Of koop een kruimeldeeg klaargemaakt.

bak het kruimeldeeg 10 minuten voor op 180 °C.

Vulling : snij witloof en prei grof, stoof in olie, kruid goed (eventueel curry, paprikapoeder, peper en zout) , meng 3 eieren met 2 dl melk, breng de afgekoelde groenten bij deze mengeling, giet in de voor gebakken vorm 
Breng er wat gemalen kaas bovenop, Parmezaanse of Emmentaler of geitenkaas  naar keus

Bak 35 minuten in de oven op 180 °C. 

Dien op met een gemengde sla met vinaigrette : 1 dl olie - 1/2 dl witte wijn azijn - koffielepel suiker - 1 koffielepel mosterd - peper en zout 

Smakelijk (ik had deze groenten in de koelkast in voorraad) 
Dit kaan ook met butternut of alle andere groenten naar keus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten