zaterdag 7 november 2020

Knolseldersoep met garnituur van spruiten en spek

 



Soep
1 knolselder - 3 uien - 1 teentje look - bouillon kip of groenten 

Leg de knolselder op een plank en snijd de schil eraf, opletten wees voorzichtig, indien je de knolselder kan halveren, is het gemakkelijk, maar soms zijn ze te groot, leg ze op een handdoek zodat deze niet wegrolt.

Snijd de knolselder in gelijkmatige stukken van een 4 tal cm
Snijd de uien ook enkele keren door. 
Pel de look
Breng alle groenten in een Thermomix of een kookpot of een snelkoker. 
Giet er water bij. 
Kook 30 tal minuten. 
Mix alles tot een fijne soep

Garnituur 

5 spruiten - 3 plakjes bacon - noten of zaden.

Wok alles met wat olie en al roerend tot ze beetgaar zijn en lekker ruiken.


Giet de soep in een warm bord, en geef de garnituur erbij. 
Pas je garnituur aan je voorraad, prei, of groen van de knolselder of gewoon blokjes knolselder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten