zaterdag 10 september 2011

Kwartel met soja en honing met perenchutney


4 personen: 8 kwartels - 200 g aardappelen ( bintjes) – peper – zout

Marinade: 1 dl sojasaus – 80 g honing – 9 cl olijfolie – 2 teentjes look – 5 soeplepels perenchutney

Witlof 4 stuks en spinazie 500g




           Kwartels : fileer de kwartels, billen verwijderen, filet verwijderen
-      Karkassen aanbakken en overgieten met water en sojasaus
-      Laat even trekken 20 tal minuten


-                    Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen
-   








-          kwartels van de billetjes kruiden met peper en snuifje zout
-           Schroei de billetjes dicht voor een 10 tal minuten
-           Schroei de filets kort dicht en leg ze samen in een ovenschaal
-           Overgiet ze met de marinade en zet ze voor 15 minuten in de oven
    
               Laat de ongeschilde aardappelen stomen tot ze gaar zijn
-           halveer de aardappelen

-          Was de spinazie en stoof aan in de boter met een teentje look
-           Halveer het witlof en stoof aan in de boter laat kleuren, blus met  water en laat bruin bakken voor een 20 tal min.
-     Kruid goed met peper en zout

-         Schik alles mooi op het bord: de kwartels, aardappel en het witlof en spinazie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten