zondag 6 november 2011

Risotto met truffel en St Jakobsmossel

250 g risotto eerste klasse - 1 sjalot - olijfolie - 1/2 l groentebouillon of meer - 2 dl witte wijn
- 5 soeplepels mascarpone - Parmezaanse kaas - 1 truffel - 2 coquille per persoon 


  • snipper de sjalot en stoof aan met olijfolie, breng de rijst erbij, roer tot alles glanzend wordt.
  • blus met witte wijn en groentebouillon, laat al roerend inkoken en voeg regelmatig vocht bij.
  • blij roeren zodat het zetmeel loskomt van de rijst en een papperige structuur krijgt, proef om te weten als de rijst gaar is (niet te gaar)
  • werk af met Parmezaanse kaas, proef en breng op smaak 
  • bak de afgedroogde coquille in een hete pan, gekruid met fleur de sel, zorg dat het niet doorbakken is.
  • breng de risotto op het bord, garneer met geschaafde truffel, dien de coquille er naast op
truffels te koop bij Pasta e Basta Brugge (rond de 10 euro stuk) kan je al goed bediend zijn, vergeet de risotto niet te kopen. Met truffelpasta  in bokaal kan je ook heel wat smaak brengen in een gerecht.
http://www.pastaebasta.be/
witte truffel

gebakken st jakobsmossel





tip: probeer deze risotto met om het even welk stukje vis of vlees 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten