zaterdag 7 januari 2012

Bladerdeegjes met Tapenade van olijven



Tapenade: 5 ansjovisfilets - 150 g zwarte ontpitte olijven (blik) - 3 teentjes knoflook –
 35 g uitgelekte fijne kappertjes - 5 elp olijfolie - citroensap 
100 g bladerdeeg plakjes uitgerold - 1 eigeel

Bereid eerst de tapenade.
-      pel het knoflook. Stamp de ansjovisfilet, olijven, knoflook en kappertjes in een vijzel fijn of pureer kort met de mixer of cutter.
-   Roer op het laatst de olijfolie door de smeuïge  pasta. proef.Breng op smaak met citroensap 
-      Rol het bladerdeeg  uit tot een vierkante lap van 2 mm dik.
-      Bestrijk met tapenade, maar boven en onder 1,5 cm vrijhouden
-      Het bladerdeeg strak oprollen en instrijken met losgeroerd ei.
-      Verpakken in folie en 2 uur laten rusten in koelkast, zodat de rol gemakkelijk in schijfjes snijdbaar is. (0,5 cm dik).
-      De schijfjes op een antikleefmat  of op bakpapier schikken plat met nog wat ruimte om uit te zetten. Ongeveer 15 tot 20 minuten bakken op 200°C goudbruin, goed van binnen gebakken.



Variaties :Boursin  met gerookte zalm of met ham en Boursin enz.
lekker lauw of koud, ofwel 5 tal minuten opwarmen op 120°C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten