zaterdag 14 april 2012

Rabarber coulis en tartaar van aardbei


  • 6 personen
  • 650 g jonge rabarber
  • 200 g suiker
  • 1 plakje sinaasappel
  • 1 plakje citroen
  • 3 kruidnagels
  • vanillestokje 
  • 2 el acaciahoning
  • muntblaadjes 

  • Voor de tartaar van aardbei:
  • 250 g aardbeien
  • 1 mango of ander fruit volgens het seizoen 
  • 2 el rozenstroop of oranjebloesemwater facultatief of een fruitthee
  • 1 el witte rum
  • 1 tl fijngehakte munt
  • Snij de (liefst rode pel) rabarber in stukjes van 2 cm. 
  • Voeg de suiker, sinaasappel, citroen en kruidnagels en gespleten vanillestokje toe
  • Verwarm tot de suiker smelt, breng aan de kook en dek de pan af. 
  • Kook 10 min.   tot de rabarber zacht is. 

  • Verwijder de citrusplakjes en kruidnagels. 
  • Pureer de rabarber, honing en het rozenwater. 
  •  Snij de aardbeien en mango in kleine blokjes en meng met de rozenstroop en munt.
  • Verdeel over diepe bordjes  de coulis met daarop de aardbeien brunoise en leg er eventueel een bolletje ijsroom bij of sorbet. Garneer met munt


rozenstroop kan vervangen worden door oranjebloesemwater (natuurwinkels)
geen rabarber, maak dan een coulis van ander fruit, abrikozen, peche enz.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten