zondag 22 juli 2012

Tomatensoep met makreel



Voor 8 personen:




2 eetlepels olijfolie - 2 rode uien (zachter van smaak) - 2 tenen knoflook - 1 rood pepertje - 2 stengels citroengras  - 2  plakjes gember - 2 limoenblaadjes - 1 kg  verse tomaten of blik  -300 g  makreel of zeeduivel of kip  –olijfolie olie - peper en zout - 3 dl kokosmelk -1/3 bond  koriander of courgette brunoise  volgens het seizoen






  •    Hak uien, knoflook, peper,1 stengel citroengras, korianderwortels en tomaten fijn.
  •    Fruit alles (behalve de tomaten) in olie.
  •  Voeg gember, limoenblaadjes, 1 gekneusde citroengrasstengel, tomaten en 5 dl water toe en kook 20 minuten.
  •  Snijd de vis in blokjes en rijg aan citroengras. of hier foto voorbeeld de makreel fileren.
  •  Bestrijk met sesamolie of olijfolie en kruid.
  •  Pureer de soep zonder limoenblaadjes en citroengras, (zeef indien nodig hier kan een Thermomix voor gebruikt worden. ) 
  • Voeg kokosmelk naar keus ook zonder is lekker en koriander toe. Proef breng op smaak.
  • Bak de vis en serveer met de soep. samen met een gebakken broodje


Tip: Je kan ook een koude tomatensoep maken (dag op voorhand) en afwerken met vis 
op de BBQ of in de pan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten