vrijdag 3 oktober 2014

Stoofpotje van butternut: Vegetarisch


12 personen
1 butternutpompoen  - 2 kleine uien - 2 wortelen (fijngeraspt) - 2 dl kokosmelk – 2 dl groentebouillon – 1 afgestreken eetlepel kurkuma – 1 koffielepel gemalen komijn –  1 koffielepel gemalen koriander – 1 koffielepel currypoeder - 2 teentjes knoflook – 1 klein rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesnipperd – 1 klein stukje gember – 4 eetlepels arachideolie – peper van de molen en zeezout – koriander of platte peterselie 





  • Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten. 
  • Snijd het vruchtvlees in stukken van ongeveer 2 cm. 
  • Snijd de uien grof. 
  • Hak de knoflook en de gember en de chilipeper fijn .
  • Verhit de arachideolie in een grote diepe pan en laat hierin de gember, de chilipeper en de knoflook, uien  zachtjes aanfruiten. 
  • Strooi de komijn, koriander en kurkuma over de uien en laat 2 minuten meestoven
  • Voeg vervolgens de stukken pompoen toe wanneer de uien glazig zijn en laat de pompoen gedurende een 5 tal minuten al roerende meestoven op een laag vuur. 
  • Voeg vervolgens de geraspte wortelen, kokosmelk en de groentebouillon toe en breng alles zachtjes aan de kook. 
  • Laat de pompoen curry 20 tal minuten zachtjes sudderen, tot de saus ook dikt.
  •  Breng op smaak. Men kan groentebouillon gebruiken of miso om de smaak de accentueren.
  • Bestrooi met versnipperde koriander of peterselie.
Variatie: sojascheuten toevoegen de laatste 2 minuten voor het opdienen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten