maandag 15 april 2019

Konijn op zijn Italiaans met tomaten en rozemarijn


Konijn met tomaat 


4 personen
1 konijn van ongeveer 1 kg, in stukken (check of de kop, de lever en de niertjes erbij zitten, die geven een lekkere, intense smaak aan je stoofpot!) - 20 g bloem – olijfolie – solo
3 takjes rozemarijn - 6 tenen knoflook, geplet - 1/2 fles droge, witte Italiaanse wijn – 100 g pancetta - handvol olijven zonder pit - 4 grote, rijpe tomaten, ontpit en fijngehakt of ½ l tomaten in blik – 1 kl venkelzaadjes - versgemalen zwarte peper - grof zeezout of Maldon zeezout

-      Verwarm de oven voor op 180 °C.
-      Kruid de stukken konijn met peper en zout.
-      Bak de stukken konijn aan in olijfolie gemengd met solo in een stoofpot.
-      Leg de stukken konijn op keukenpapier om het overtollige vet weg te nemen.
-      Doe de rozemarijn en de knoflook in dezelfde pot en bak ze aan tot de knoflook zacht is, maar niet verkleurd.
-      Voeg de witte wijn toe, wacht tot die kookt en doe dan de rest van de ingrediënten en het konijn erbij.
-      Doe het deksel op de pot en schuif hem voor een uurtje in de oven.
-      Werk af met olijven en verse groene takjes rozemarijn.
Dien op met risotto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten