maandag 22 april 2019

Mousse van erwten met microscheuten en asperges (vegetarisch)

200 diepvrieserwten 
1 dl groentebouillon 
1 kl  gedroogde munt of 10 blaadjes verse munt
200 g mascarpone of Philadelphiakaas of ricotta 
citroensap
asperges - radijs - microscheuten - peper 
mozzarella of andere garnituur

  • Kook de erwten in de bouillon 3 minuten (Thermomix) 
  • Mix met de munt op hoge snelheid, tot een perfecte mousse.
  • Meng er de mascarpone onder.
  • Klop 1 eiwit op en meng onder de mousse. 
  • Breng op smaak met citroensap.
Variatie: Je kan het sap van kikkererwten opkloppen met de keukenrobot en het schuim eronder mengen.

Garnituur: Snijd de topjes van de asperges in vier.
                  Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.
                  Microscheuten : radijs - rode kool - boerenkool 
                  Of cress naar keus 
                  Gerookte vleessoorten, bv gerookte eend - gerookte rivierpaling of forel
                  Vegetarisch: Mozzarella 
Organisatie: de mousse kan een dag op voorhand bereid worden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten