donderdag 21 november 2019

Chocoladecrème op basis van silk tofu


Chocoladecrème op basis van zachte tofu (Thermomix)

Eenvoudig te bereiden chocoladecrème die in een veganistisch dieet past door het ontbreken van ei en room. De crème bevat daardoor minder lucht maar is wel erg smaakvol.Men kan een eiwit opkloppen om het geheel luchtiger te maken, dan gelijkt dit meer op een chocomousse maar is dan niet meer vega.



200 g donkere chocolade – 400 g zachte zijdetofu[1] – 1 dl maple syrup
-       Smelt de chocolade met de maple syrup: 40 à 50 °C/Vuur1- 5 à 8-tal minuten - bijschrapen.
-       (Zorg dat alles mooi gesmolten is vooraleer de tofu erbij te mengen.)
-       Draai de tofu tot een homogene massa. (met de vleugel erop) 4Vuur bijschrapen.
      Laat opstijven in de koeling.  
Toepassingen
*    Als onderdeel van een veganistische compositie met bijvoorbeeld rood fruit en noten.
*    Als onderdeel van een compositie met koffie, amandelen of blauwe bes. 
*    Of ander fruit volgens het seizoen.



[1] Silken tofu is een zijdezachte tofuvariant uit Japan. De textuur lijkt wel wat op die van pannacotta. In zijdentofu zit meer water (en dus minder calorieën en voedingsstoffen) dan in gewone tofu en heeft over het algemeen niet dat typische sojabonensmaakje waar sommige mensen zo’n hekel aan hebben.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten