dinsdag 21 augustus 2012

courgette met ricotta


1 courgette - 250 g ricotta - 3 eieren - 1 citroen - venkelzaadjes - peper en zout - 100 g Parmezaanse kaas - peper en zout


brokkeldeeg : klaargemaakt kopen of zelf maken  200 g bloem - 100 g margarine - 80 ml koud water - peper en zout 
  • alles mengen tot een homogeen deeg, niet langer kneden dan nodig 
  • uitrollen en in een vorm van 22 diam. leggen, inprikken laten koelen 

  • courgette raspen, mengen met citroen en kruiden 
  • ricotta mengen met 3 eieren en bijkruiden 
  • de courgette beleggen op de bodem van het deeg
  • daarbovenop het mengsel leggen van ricotta
  • breng er de gemalen parmezaanset kaas over
  • bak in de oven 180°C voor een 45 tal minuten goud bruin 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten