donderdag 6 september 2012

kip / sla/ champignons / paprika / couscous/ gedroogde ham/


  •  4 personen: 2 kip filets - 1 ui - 50 g pijnboompitten -kerriepoeder - 1 oranje paprika - 1 courgette - 1/3 eikenblad - 100 g champignons 
  • 150 g couscous  - 3 dl bouillon
  • variantie : 2 sneden coubourg ham gedroogd (fantasie)


  •  droog een coubourg ham in de oven van 120°C krokant - 1 uur
  • versnipper de ui en stoof aan in olie, haal uit de pan
  • versnij de kip in blokjes en kruid pet currypoeder en peper en zout 
  • bak de kippenblokjes 5 tal minuten al roerend, voeg de pijnboompitten toe en daarna de gestoofde sjalotten.
  • maak een koude sla : 6 tal champignosn in schijfjes, 1 paprika in julienne gesneden , 1 courgetten in julienne gesneden. 
  • meng juist voor het opdienen de koude groenten eventjes onder de kip 
  • dien onmiddellijk op, met eikenblad

  •  hierbij kan er couscous opgediend worden, meng de voorgekookte couscous onder de kip, samen met de groenten.
  • tijd 15 minuten, een vlugge maaltijd, caloriearm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten