zaterdag 29 september 2012

Vegetarische aubergine met tomaat



 Aubergine –100 g bloem – 2 g zout – 2 eieren – 100 ml melk - oregano – oregano 

-     Klop in het ene bord 2 eieren los met 60 ml melk en 2 g zout.
    Strooi in het andere bord 100 g bloem en vermeng het met een eetlepel oregano en 2 g zout.
-      Verhit, in een anti-aanbakpan, een flinke bodem olijfolie. Bedek een schijf aubergine met het bloemmengsel en sop het vervolgens in het eimengsel.
-       Bak ze dan in de hete olie voor een 5 tal minuten op een zacht vuur.
      Laat de aubergine uitlekken op wat keukenpapier.
-      De aubergine wordt zacht van textuur en romig van smaak.
-      De knapperige korst geeft deze groente een nieuwe kans bij haar jeugdig publiek!

Tomensaus: 2 sjalotten – olijfolie- scheut azijn – tomaten passata – basilicum – tijm – groentebouillon – geperste look – parmezaan kaas 100 g

-      Maak een kruidige tomatensaus door de fijngesneden sjalot te fruiten in olijfolie. Blus met een scheutje witte of rode wijn.
-      Voeg de tomatensaus, de basilicumblaadjes en de tijm toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat ongeveer 1,5 uur sudderen.
-      Roer regelmatig en voeg zout naar smaak toe.

-      Was de aubergines en snijd ze in plakken van 2 cm en bak ze in olijfolie.
-      Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng de fijngesneden basilicum en de geperste look in de tomatensaus. Lepel het mengsel over de aubergines en strooi er de gemalen parmezaan over.
-      Leg de aubergines in een vuurvaste schaal en laat 5 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden gratineren.
-      Versier met enkele blaadjes basilicum.
-      Tip: serveer met een paar sneetjes gedroogde ham als smaakvol voorgerecht of hapje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten