donderdag 6 september 2012

Vegetarische ovenschotel met cannelloni en ricotta en champignons

bakken oesterzwammen
 inkoken met culinaire room
ricotta mengen met courgette en citroen
cannelloni vullen met riocttamengeling
ovenschotel bestrooien met kaas



  • 4 personen : 
  • 1 ui versnipperd - 400 g oesterzwammen -balsamicoazijn - culinaire room - p.z.
  •  250 g ricotta - 1 courgette - 1 citroen - 100 g Parmezaanse kaas - peper en zout

  • stoof de ui in een platte braadpan, breng er de brunoise van oesterzwammen bij, bak op een redelijk hoog vuur, blus met een geut balsamicoazijn en werk af met culinaire room, kruid, laat zachtjes inkoken een 5 tal minuten 
  • neem een gedroogde cannelloni
  • meng de ricotta met de geraspte courgette en citroensap en parmezaanse kaas, kruid
  • proef, breng op smaak
  • neem een wegwerpspuitzak, vul de cannelloni 
  •  neem een vuurvaste schotel beleg met een deel van de saus, leg daarop de gevulde cannelloni
  • bedek opnieuw met de saus, bestrooi met kaas.
  • plaats voor 30 minuten in de oven op 180°C
werktijd 30 minuten en baktijd 30 minuten een ideale avondmaal op voorhand klaar te maken
ook ideaal als groente en pasta bij kip en vis bereidingen 

1 opmerking: