zaterdag 27 oktober 2012

St Jakobsmossel met aardpeer en girolles






Voor 8 personen : 8 tot 10 aardperen  - peper en zout  - 1 dl amontillado-sherry
50 g boter  - 4  jakobsschelpen  - boter - 50 g kleine girolles-paddenstoelen - verse kervel- fleur de sel

-      Reinig de St Sint-jakobsschelpen, door ze met een mes te openen en het vruchtvlees losmaken, reinig met de hand de mossel er voorzichtig uit, leg in ijswater.

-      Reinig de girolles voorzichtig met een mes. (niet wassen)


-      Schil de aardperen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.
      Mix tot moes in de Thermomix. Kruid met peper en zout.

-      SAUS 
     Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-      Voeg 50 g boter toe, zet het vuur uit en klop de saus licht op. Kruid

-      Bak de jakobsschelpen net gaar in boter. Kruid met peper en fleur de sel.


-      Bak de girolles in een platte pan, in bruisende boter zoals een biefstuk, goed kruiden.

-      Presenteer: Maak hoopjes aardperenpuree, leg daarop de jakobsschelpen. Lepel de paddenstoelen rondom en werk af met de saus. Versier met kervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten