vrijdag 1 februari 2013

Aardpeercrème met hazelnoot en gerookte paling




Hapje 6 à 8 personen : 1 ui  fijngesnipperd, 250 g aardpeer- 100 g gerookte paling of forel in stukjes – 4 hazelnoten  – 10 cl melk – 10 cl culinaire room – 10 boter


  • Schil de aardperen en snijd ze in plakken
  • Stoof de fijngesnipperde ui aan in boter
  • Voeg er de schijfjes aardpeer aan toe
  • Breng op smaak met peper en zout, giet er de melk en de room bij en laat 20 tot 30 minuten garen op een zacht vuur. (giet af maar bewaar het vocht op te mixen
  • Mix de massa vervolgens tot een romige crème met wat kookvocht
  • Breng de  warme aardpeercrème  op de bodem van kleine kommetjes  daarop een stukjes paling of forel of gebakken stukjes coquille. Garneer met hazelnoot gehakt en wat bieslooksnippers 


De aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok (smaak van een artisjok)
Zoals de naam, aardpeer, al doet vermoeden worden de ondergrondse delen (wortelknollen) gebruikt. Deze wortels bevatten fructanen, biotine, calcium, ijzer, natrium en inuline, die niet alleen mensen met diabetes mellitus ten goede komt. Ook is bekend dat de wortels geen nitraten opslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten