zondag 5 mei 2013

Tongfilet met asperges en quinoa


2 personen :
2 tongen van 5 in een kg
50 g quinoa - groentebouillon - 6 asperges - 1 wortel - 1 courgette- kervelbloempjes -
marinade: 1 lepel sushi azijn - 1 lep mirin - peper en zout
saus: 1 dl sap van asperges - 1 dl culinaire room - sap van halve citroen - peper en zout

Kook de quinoa met kerriepoeder en groentebouillon, laat drogen en bak in de olie krokant.
Schil de asperges onder de kop naar de voet, plat op de werktafel, rol in een natte handdoek.

Kook 5 asperges 10 tal minuten, laat in water staan,
neem 1 rauwe asperge snij schuin in lamellen, marineer in sushi azijn met mirin (zoete wijn ) en peper en zout.
Voor een 10 tal minuten
Neem een wortel en courgette en snij met een dunschiller slierten van en rol op, zet tegen elkaar
kruid met peper en zout besprenkel met olie.

Saus: neem 2 asperges en mix fijn met een geut room en sap van de asperges, werk af met citroen
proef breng op smaak.
Bak de tong filets in de goede boter.
Dresseer het bord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten