maandag 27 mei 2013

Rabarber compote met aardbeien en kaneelcrème





500 g rabarber - 150 g suiker - sap van 1 sinaasappel en sap van 1 citroen 
1 bakje aardbeien
crème : 1 dl melk - 1 dl volle room - 1 kaneelstokje - 2 eierdooiers - 50 suiker

rabarber : was de rabarber, snij een heel klein stuk af onderaan de steel en snij verder in vingerdikke brokken maak een compote van de rabarber zonder de aardbeien, zet op een laag vuur met het sap en de suiker en roer af en toe tot er zich een mooie compote vormt
breng in kommetjes en snij de aardbeien erover

crème : klop de dooier met de suiker in een ronde kom met een garde tot lichte schuim
warm de melk met de room en kaneelstokje, breng de warme melk op de dooier  suiker ruban (wit schuimig lint van ei en suiker) roer.
breng opnieuw in een pan en roer tot 85°C de temperatuur waar een ei zal binden
laat het niet koken dan verkrijg je korreltjes, indien het toch eventjes kookt geen paniek, roer vlugger
neem onmiddellijk van het vuur en giet in een koude kom


opdienen : overgiet de compote met de gele crème. mmmm lekker lente weer, de zomer is op komst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten