maandag 24 februari 2014

Scampi met puntpaprika

4 scampi per persoon, voorgerecht 
8 scampi per persoon, hoofdgerecht 
kerriepoeder - paprikapoeder - peper en zout 
puntpaprika - sjalot - look - 2 dl room - visbouillon - piment d'espelette - of harissa
potje zongedroogde tomaten pasta (Colruyt of Delhaize of la vie est belle natuurwinkel)

  • Reinig de scampi, haal darmkanaal uit, marineer met kerriepoeder en paprikapoeder, peper en zout een geutje olijfolie.
  • Snijd de puntpaprika en sjalot en teentje look in brunoise. 
  • Warm een pan en wok de groenten al roerend in een geut olie, krokant.
  • Voeg de scampi toe, roer om.
  • Breng een geut room erbij 
  • een soeplepel pasta van zongedroogde tomaten. 
  • Kruid af met piment d' espelette of harissa of cayennepeper 
  • proef, breng op smaak met peper en zout of een stukje kippenbouillon blokje 
  • laat eventjes doorkoken dat alle smaken overgaan.
  • Strooi er de gehakte  platte peterselie over.
  • Dien op met rijst of pasta of couscous. 
  • Als aperitiefhapje in een glaasje.
  • Variatie, geutje cognac of ricard of venkelzaadjes om de saus wat diepere smaak te geven of feestelijker te maken.  
  • Room kan ook culinaire room of light room zijn of sojaroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen