vrijdag 1 augustus 2014

kerrieijsroom met scampi en gazpacho

















Kerrie kokos ijsroom
4 dooiers
100 g suiker
1 soeplepel glucose
1 koffielepel groene kerrie pasta
geraspte gember
1 citroen sap
citroengras ¼ koffielepel gedroogd of vers
mespunt kurkuma (alleen voor de kleur)
500 ml room kokos
zout

Laat warmen op het vuur, laat dikken zoals een Engelse room, zonder te koken
Laat afkoelen, zeef, draai in de ijsmachine . 


Bak de scampi, kruiden met kerriepoeder, zout 
bak niet langer dan nodig. 

Gazapcho soep 

1 ui - 5 tomaten - 1 paprika - 1 wortel 

Mix alles fijn in de Thermomix, hoogste stand, breng er wat kippenbouillon bij volgens de dikte van de soep, leng je aan met water.
laat koelen 

GEEN THERMOMIX, DAN DE OUDERWETSE METHODE, MIXEN, ZEVEN
DUURT ALLEEN WAT LANGER 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten