vrijdag 25 september 2015

Pompoenchuntey met appel en frambozenazijn


500 g pompoen - 500 g appelen - 1 ui - 1 cm verse gember - 1 teentje look - 1 kaneelstok -
 5 soeplepels rozijnen - 1 koffielepel zout - peper - 3 dl azijn - (1 dl sap frambozen of grenadine) - 300 g suiker - 2 soeplepels mosterdzaad - laurierblaadje
naar eigen keus een rood pepertje



  • Snijd pompoen en appel en ui en look in brunoise.
  • Breng in kookpot, overgiet met suiker en azijn. 
  • Breng alle kruiden erbij. 
  • Laat 30 minuten zachtjes koken. 
  • Breng in confituur bokalen. 
  • Bewaartijd :  6 maanden of langer. 


  • Dien op met koud vlees, paté of meng bij een stoverij of bij kipbereidingen. 
  • Bewaring tot 2 weken in koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten