woensdag 12 oktober 2011

Kalfsblanquette met citroen wortel erwten venkel


4 personen : 800 g kalfsblanquette - tijm - laurier - kalfsfond - ui - citroen - venkel - erwten - 4 wortelen
peper en zout en culinaire room of light room of sojaroom

  • Bak het vlees bruin in solo, breng er een fijngesneden ui bij, stoof verder, overgiet met water en citroen  en laat garen voor 1 uur op een zacht vuur met deksel erop,controleer af en toe.
  • Ondertussen kunnen de wortelen en venkel in brunoise gesneden worden 
  • Deze groenten komen erbij voor een 15 tal minuten, breng de room en de fond  erbij, laat verder inkoken, proef breng op smaak.
  • Eventueel kippenbouillonpasta toevoegen 
  • de laatste 5 minuten komen de diepvrieserwten erbij. 
  • Werk af met de zeste van een citroen.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten