zaterdag 22 oktober 2011

Vijgenconfituur



1 kg verse vijgen
1 citroen – 1 sinaasappel
800 g suiker
1 vanillestok


Bereiding

Boen de vijgen onder stromend water schoon. Verwijder de steeltjes.
Snijd de vijgen daarna in kleine stukjes en maak er een puree van.
de elektrische keukenmachine gebruiken.
Pers de citrusvruchten uit en zeef het sap.
Breng de vruchtenpuree en het vruchtensap en de suiker omscheppend en roerend aan de kook. Temper de warmtebron en laat alles zachtjes inkoken tot drie vierde van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven.
Doe de confituur in potjes. Sluit ze luchtdicht af.

Deze vijgenconfituur is 3 tot 4 maanden houdbaar.
Vijgen geven veel energie
Vijgen hebben een enigszins laxerende werking, maar hebben een hoge voedingswaarde en bevatten slechts 40 kcal  (als ze rauw worden gegeten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten