zaterdag 22 oktober 2011

Pompoen chutney




1.2 kg in stukken gesneden pompoen (brunoise) – 1 ui – 250 ml witte wijnazijn – 250 g suiker – kruidnagel – ½ koffielepel venkelzaad – ½ kl  kerriepoeder – ½ kl zout – ¼ kl kaneel – ¼ gemberpoeder- sap van 3 sinaasappels – ½ soeplepel zeste van sinaasappel.

Versnij de pompoen in gelijke stukken en de uien.
Breng alles in een brede kookpot met de kruiden en de vloeistof
Laat het geheel een 30 tal minuten zachtjes uitkoken, de pompoen geeft nog sap af,
Breng warm in bokaal en sluit af
Kan zeker 3 maanden bewaren, geef dit als cadeau
Opdienen met kip met varkensvlees met herten of everzwijn ragout in een assortiment van warme pompoen puree afgewisseld met de zoetzure pompoen, overheerlijk
Met koud vlees of paté kan dit ook opgediend worden.
  • variatie met rozijnen 



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten