- schil de asperges met een goede dunschiller onder de kop tot aan het uiteinde het sap moet eruit komen
- hou het tegen het licht om te zien dat alles goed geschild is, voorkom draden (hatelijk)
- leg in een natte handdoek of kook onmiddellijk 8 tal minuten in zoutwater
- proef, mag nog iets knapperig zijn
- gebruik het vocht van de asperges om de erwten maximum 5 minuten te koken, mix met een Thermomix of een staafmixer, dan wel zeven, proef breng op smaak met peper en zout en een klontje boter
- Bak de gekruide kipfilet kort aan niet langer dan nodig
- neem een diep bord, leg de erwtenpuree in het midden, daarin de asperges versneden volgens grote van het bord, daarop een stukje kip of vis
- gewoon lekker, dagelijks, niet veel werk, maak het rijkelijker door een klontje goede boter in de erwtenpuree te verwerken, dit komt dan nog wat fluweelachtiger over in de mond
- variatie kruid de erwtenpuree met kerrie of citroen of piment d'espelette
donderdag 2 mei 2013
Erwtenpuree met asperges en gebakken kip (Dieet)
4 personen : 300 g erwten uit diepvries - 300 g verse asperges - kippenbouillon - kipfilet - peper en zout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten