donderdag 2 mei 2013

Erwtenpuree met asperges en gebakken kip (Dieet)

4 personen :  300 g erwten uit diepvries - 300 g verse asperges - kippenbouillon - kipfilet - peper en zout


  • schil de asperges met een goede dunschiller onder de kop tot aan het uiteinde het sap moet eruit komen 
  • hou het tegen het licht om te zien dat alles goed geschild is, voorkom draden (hatelijk) 
  • leg in een natte handdoek of kook onmiddellijk 8 tal minuten in zoutwater 
  • proef, mag nog iets knapperig zijn 
  • gebruik het vocht van de asperges om de  erwten maximum 5 minuten te koken, mix met een Thermomix of een staafmixer, dan wel zeven, proef breng op smaak met peper en zout en een klontje boter
  • Bak de gekruide kipfilet kort aan niet langer dan nodig
  • neem een diep bord, leg de erwtenpuree in het midden, daarin de asperges versneden volgens grote van het bord, daarop een stukje kip of vis 
  • gewoon lekker, dagelijks, niet veel werk, maak het rijkelijker door een klontje goede boter in de erwtenpuree te verwerken, dit komt dan nog wat fluweelachtiger over in de mond
  • variatie kruid de erwtenpuree met kerrie of citroen of piment d'espelette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten