vrijdag 26 augustus 2011

pladijs met gewokte groenten

pladijs met kokos en gewokte groenten 

Paprika – prei – chilipeper – sojascheuten – verse  gember – kokosmelk – groentebouillon pasta – laurier
Pladijs of andere vis volgens het seizoen

-        Prei, klieven, wassen en in schijfjes snijden
-        Paprika halveren  en  pitten eruit halen en in julienne snijden
-        Chilipeper halveren en pitten eruit halen en fijn versnipperen  (handen wassen)
-        Gember schillen en raspen

-        Stoof  of wok de groenten en gember zonder  de sojascheuten 
-        Breng de gespoelde sojascheuten erbij als alles beetgaar is
-        Overgiet met de kokosmelk, laat inkoken met de groentebouillon  en laurierblaadje
-        Breng op smaak
-        Bak de pladijs of leg de pladijs enkele minuten in de stoofschotel
-        Dien op in een soepbord  met daarop het stukje vis 



1 opmerking: