woensdag 19 juni 2013

Pizza met tomaat en ham en mozzarella en truffel van Parmezaanse pasta







 



Gistdeeg : 200 g bloem-100 g water- 7 g instant gist of 18 verse gist - 2 lep olijfolie- 1 kl zout.

beleg : pasta in bokaal met Parmezaan en truffel (te koop bij Pasta e Basta)www.pastaebasta.be
bokaal tomatenbasis -150  g gekookte ham - 250 g mozzarella - 4 verse tomaten - pizza kruiden (met oregano of Provençaalse kruiden


Deeg : Doe de bloem in een grote mengkom. Meng het water, gist,  zout en olijfolie.
Kneed het watermengel met de bloem tot een homogene massa. Dek het deeg af met een keukenhanddoek of plastic folie en laat dit 30 min rijzen op 40°C
Rol het deeg uit op een werkvlak licht bestrooid met bloem, rol naar alle kanten tot de gewenste vorm, dikte ongeveer 1/2 cm

Beleg :
Bestrijk met de pasta van parmezaan met truffel
Bestrijk daarover een dun laagje tomatensaus. Beleg met schijfjes tomaat, versneden ham stukken,  mozzarella. Kruid af met peper, zout en pizzakruiden.  
Bak de pizza`s 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Versier met enkele blaadjes verse basilicum.

Tip: Als tomatenbasis kan je de Pizza a Casa van ELVEA gebruiken om de echte Italiaanse smaak te verkrijgen. Om de pizza af te werken, kan je die besprenkelen met extra vierge olijfolie. 
www.pastaebasta.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten