woensdag 19 juni 2013

Sla coulis met kabeljauw

Ideaal voor iemand die wat minder Calorieën wil eten

1 ui - 2 kroppen sla - citroen - bouillon 
kabeljauw of andere vis soorten of kip
veldsla, tomatencoulis (bokaal)

  • snipper een ui en stoof glazig, bevochtig met weinig kippenbouillon, laat garen, voeg 2 kroppen gewassen sla toe met nerven, stoof zacht, niet te lang om de kleur te bewaren 
  • mix met de Thermomix fijn, voeg eventueel bouillon toe. proef breng op smaak met citroen.
  • als saus wat dik houden 
  • als soep kan je dit aanlengen met extra bouillon 
  • bak de vis in de oven met een laagje tomaten coulis en wat olie en peper en zout 
  • dien op in een soepbord, dien het eens op zonder pasta of aardappel of rijst 
  • genieten maar, vergeet geen glaasje wijn om toch voldoende Calorieën binnen te hebben ????
  • ik stel ook een dessert voor : aardbeien of ijsroom met slagroom en chocoladesaus ???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten