zondag 11 december 2011

Cakejes van Bloch met rozijnen en noten


Cake voor 4 personen of 12 kleine cakes

125 g boter – 125 g poedersuiker – 2 eieren  -155 g bloem -4 g bakpoeder – 1.5 g zout 
 - 80 g rozijnen – 80 g gedroogde abrikozen – 40 g hazelnoten – 25 g rum – geraspte zeste van ¼ citroen – geraspte zeste van ¼ sinaasappel – bakvorm 1 liter
Oven op 180°C

  • Klop de boter romig
  • Meng er de bloemsuiker en zout onder en klop het beslag wit
  • Roer er de eieren door één voor één, laat de mixer draaien
  • Zeef bloem en bakpoeder en meng onder het beslag
  • Meng noten en rozijnen en abrikozen en rum bij
  • Vul 12 cakevormpjes met een spuitzak
  • Bak 25 tot 30 minuten, controleer met een breinaald
  • Bak 55 à 60 minuten voor een grote cake
  • kies zelf wat je het liefst wil  eten van noten en vruchten 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten