vrijdag 9 december 2011


Chocolade cupcakes
voor 12 stuks

50 g pure chocolade – 150g zachte boter – 1 ei – 1 eigeel – 300 g bloem – 3 tl bakpoeder – 2 tl cacaopoeder – 275 g zure room -125g suiker – 1 pakje vanillesuiker

Afwerking: 100 g mascarpone – 100 g room – 1 el suiker – 1 el cacaopoeder

-      Meng de bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
-      Voeg het ei en eigeel, de suiker, vanillesuiker, boter en zure room toe.
-       Smelt de chocolade en roer door het deeg.
-      Zet papieren bakvormpjes in de muffinbakblik.
-      Verdeel het deeg erover en bak ca. 25-30 min. in de oven op 180°C.
-      Roer de suiker en de mascarpone tot een glad mengsel, roer hieronder de opgeklopte room. Vul een spuitzak met het mengsel.
-      Werk de cupcakes af met het mascarponemengsel en bestrooi met cacaopoeder. 
Werk af tot een kerstversiering of andere.
  Marmelade van roze pompelmoes en cranberry’s
800 g roze pompelmoes – 200 g cranberry’s – 1 kg suiker -  1 l water – sap van 1 citroen 
Ø  Lekker bij brownies en cakes en muffins en geroosterd vlees
Was de roze pompelmoes, snijd er de beide uiteinden af, halveer en snijd de helften n dunnen plakjes. Haal er de pitten uit en van eventueel sap op.
Doe de pompelmoes samen met het water in een pan met dikke bodem. Laat 1 à 2 uur op een laag vuur pruttelen tot alles zacht is. Laat alles 15 op een laag vuur pruttelen en roer regelmatig tot de suiker opgelost is. Draai het vuur hoog en laat 20 minuten borrelen. Controleer met een spatel, de derde druppel moet blijven hangen. Breng warm in potten en schroef toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten