zondag 4 december 2011

chocolade cakes



voor 24 stuks

50 g pure chocolade – 150 g zachte boter – 1 ei – 1 eigeel – 300 g bloem –  2 tl bakpoeder – 3 tl cacaopoeder – 275 g zure room -125 g suiker – 3 druppels vanille essence                      

Afwerking : 100 g mascarpone – 100 g room – 1 el suiker – 1 el cacaopoeder

  • Meng de bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
  •  Voeg het ei en eigeel, de suiker, vanille, boter en zure room toe. 
  • Smelt de chocolade en roer door het deeg.
  • Zet papieren bakvormpjes in de muffinbakblik of andere vormen.
  • Verdeel het deeg erover en bak ca. 15 à 20  min. in de oven op 180°C.


  • Eventueel garnituur, is nu niet gebruikt 
  • Roer de suiker en de mascarpone tot een glad mengsel, roer hieronder de opgeklopte room. Vul een spuitzak met het mengsel. 
  • Werk de cakes af met het mascarponemengsel en bestrooi met cacaopoeder.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten