maandag 29 augustus 2011

Butternutpompoensoep met kerrie






2 uien – kleine butternut – groentebouillon –  1 koffielepel kerriepoeder – maïsolie – 1 dl culinaire room of light room 
Variatie: breng er een blik gepelde tomaten bij is dan wat minder zoet en bloemig van smaak.

-        Snij de uien grof.
-        Schil de pompoen en snij in twee, haal de pitten uit, versnij verder in grove stukken.
-        Stoof aan in de olie, overgiet met 1 liter bouillon, laat koken, niet langer dan nodig.
-        Mix en werk af met kerriepoeder. Indien de soep te dik is wat aanlengen.
-        Laat goed doorkoken met de room.

Dien op in warme kommetjes, lepel er de rest van de room op en maak een garnituur door er met een lepel door te snijden. 


Weetje: butternut is smaakvoller van smaak dan een gewone pompoen.

Garnituur: kan ook ricotta kaas, of garnaaltjes of gerookte vissoorten zoals forel of zalm, of om het even welke vis, scampi, zeewolf enzovoort.
kippenstukjes, restjes van ham of kaas enzovoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten