zaterdag 13 augustus 2011

Chocolademousse

eventueel afwerken met toefje slagroom


200 g fondant chocolade – 2 dl room – 4 eiwitten – 1 soeplepel suiker

-        Laat de chocolade smelten met een geutje room
-        Klop de eiwitten op met een lepel suiker
-        Meng het eiwit beetje bij beetje met een garde onder de chocolade
-        Klop de rest van de room op, niet te stevig
-        Meng onder de chocolade voorzichtig met een garde.
  •         Laat een nacht opstijven om de chocolade smaak te laten overgaan op het eiwit en de room  
  •     Deze chocomousse kan zeker 3 dagen bewaren omdat er room in verwerkt wordt, waardoor het eiwit niet kan verwateren 


chocolade smelten op zacht vuur met een deel room 

eiwit met 1 lep suiker opkloppen
zo blijft het eiwit stevig 




Voorzichtig onderscheppen met een garde 








breng in een wegwerpspuitzak om net op te vullen 
-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten