vrijdag 12 augustus 2011

kip met balsamicoazijn en notenpasta met zomergroenten


  • Kruid de kipfilets  met currypoeder en paprikapoeder peper en zout
  • Bak in margarine goudbruin, keer om en zet een deksel op de pan
  • Blus na 15à 20 minuten met balsamicoazijn en een lepel notenpasta (bokaal) of gemalen noten zoals hazelnoten en amandelnoten en okkernoten.
  • Laat de saus inkoken en verwerk met kalfsfond pasta aangelengd met water laat opnieuw inkoken 
  • Kook de wortelen snij in rondellen en warm op in de boter.
  • Kook de boontjes met bicarbonaat om de groene kleur te behouden en kook ook zonder deksel,
  • Giet af en verfris onder koud water op het kookproces te stoppen, stoof een ui en breng de boontjes erbij.
  • Kook nieuwe aardappelen met de schil, halveer en dien op
  • Dresseer het bord en werk af met versnipperd bieslook


nieuwe aardappelen met de schil koken 

boontjes koken zonder deksel

gekruide kip langzaam bakken 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten