maandag 15 augustus 2011

Kaaskroketten






12 personen :  75 g boter – 100 g bloem – 6 dl melk – 9 g gelatine – 4 eieren – geraspt kaas 150 g emmenthaler of comté kaas en 75 g Parmezaanse kaas
– citroensap – zout en peper en muskaatnoot
Bloem eiwit – olie – paneermeel
Frituurvet op 180 °C




  • Saus :
  • Week de gelatine gekruist in ruim water voor een 5 tal minuten tot deze soepel wordt, de gelatine laat de kaasmassa in de koelkast goed opstijven en bij het bakken smelt door de warmte
  •  Maak een roux van boter en bloem, giet de melk er geleidelijk al roerend bij en laat goed doorkoken
  • Voeg de kaas erbij, goed roeren
  • Breng de geweekte gelatine erbij
  • Breng de dooiers erbij van het vuur, roer goed
  • Breng op smaak met citroensap en de kruiden
  • Vet een vuurvaste schotel in met olie
  • Giet de kaasmassa in de kom en laat opstijven in de koelkast (3 tal uur)
  • Afwerking
  • Breng bloem in een kom
  • Meng eiwit met olie en klop los  met een vork
  • Breng in een vuurvaste schotel paneermeel
  • Snij de kroketten in de gewenste vorm
  • Rol ze met de hand in de bloem
  • Rol ze goed met de handen in het eiwit
  • Breng ze in paneermeel en schud tot ze rollen of draai goed met behulp van een vork
  • Koel in koelkast
  • Bak in het frituurvet goed voorverwarmt op 180°C – kijk niet tussen in
  • Warm ondertussen de oven op 180°C en laat ze verder 5 min. Bakken in de oven
  • Dien op met tomaat en rucola met enkel druppels goede olijfolie en peper en zout


geraspte kaas toevoegen

geweekte gelatine toevoegen 


eierdooiers toevoegen 
in een ingevette kom laten opstijven
en afdekken met folie in de
koelkast 





in losgeklopt eiwit wentelen 
in de bloem wentelen 

in paneermeel draaien 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten