12 personen : 75 g boter – 100 g bloem – 6 dl melk – 9 g gelatine – 4 eieren – geraspt kaas 150 g emmenthaler of comté kaas en 75 g Parmezaanse kaas
– citroensap – zout en peper en muskaatnoot
Bloem eiwit – olie – paneermeel
Frituurvet op 180 °C
- Saus :
- Week de gelatine gekruist in ruim water voor een 5 tal minuten tot deze soepel wordt, de gelatine laat de kaasmassa in de koelkast goed opstijven en bij het bakken smelt door de warmte
- Maak een roux van boter en bloem, giet de melk er geleidelijk al roerend bij en laat goed doorkoken
- Voeg de kaas erbij, goed roeren
- Breng de geweekte gelatine erbij
- Breng de dooiers erbij van het vuur, roer goed
- Breng op smaak met citroensap en de kruiden
- Vet een vuurvaste schotel in met olie
- Giet de kaasmassa in de kom en laat opstijven in de koelkast (3 tal uur)
- Afwerking
- Breng bloem in een kom
- Meng eiwit met olie en klop los met een vork
- Breng in een vuurvaste schotel paneermeel
- Snij de kroketten in de gewenste vorm
- Rol ze met de hand in de bloem
- Rol ze goed met de handen in het eiwit
- Breng ze in paneermeel en schud tot ze rollen of draai goed met behulp van een vork
- Koel in koelkast
- Bak in het frituurvet goed voorverwarmt op 180°C – kijk niet tussen in
- Warm ondertussen de oven op 180°C en laat ze verder 5 min. Bakken in de oven
- Dien op met tomaat en rucola met enkel druppels goede olijfolie en peper en zout
geraspte kaas toevoegen |
geweekte gelatine toevoegen |
eierdooiers toevoegen |
in een ingevette kom laten opstijven en afdekken met folie in de koelkast |
in losgeklopt eiwit wentelen |
in de bloem wentelen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten